Niet iedereen weten dat platina is zeldzamer dan goud en zilver metalen. Niet veel plaatsen hebben nu de bron voor het vinden van platina. Meer dan de helft van platina komt uit Zuid-Afrika. Door de zeldzame eigenschap is platina heel prijzig. Je kan platina vinden in de vorm van juwelen en deze heeft een grote populariteit gekregen in de juwelen industrie. Er is een grote vraag van platina ringen, armbanden en kettingen. De platina is heel populair voor het vervaardigen van ringen voor een huwelijk of voor een aanzoek et diamanten ring.

Zelfs als het gaat om het reinigen of onderhouden platina juwelen, heeft deze metaal type een grote voordeel tegenover goud of zilver. Een gouden ring zal in het beginnen zijn glans behouden echter in de loop van tijd vervagen. En daarom heb je heel wat onderhoud nodig. Met een platina ga je dit probleem niet hebben. Het vergt geen onderhoud en ook geen bijkomende kosten.

Het gewicht en de dichtheid van platina is heel opmerkelijk. Zijn witte glans gaat niet zo maar vervagen. Het heeft een natuurlijke witte kleur. Het zijn ook hypoallergeen. Dit heeft en voordeel dat je geen allergie op je huid kan krijgen. In tegenstelling tot goud kan je wel eens rode plekken krijgen op het huid door de aanwezigheid van nikkel in het goud.